Om mig


Lite om mig

Jag heter Susanne Ljungström, är långdistanslöpare, VD, löptränare & hälsocoach.


Jag är en erfaren löptränare, hälsospridare samt VD på företaget Gladan som jag grundat. Jag är envis, en obotlig optimist och har nära till ett skratt. Jag har själv tävlat löpning på elitnivå, utbildat mig till löptränare och studerat personlig utveckling och mental träning vid Skandinaviska ledarhögskolan i Örebro och Bosön. Jag har examen i folkhälsovetenskap vid Karolinska institutet i Stockholm och specialist-sjuksköterska i Halmstad och hälsopedagog vid Högskolan i Gävle.

Efter min långa karriär som långdistanslöpare vill jag hjälpa andra att hitta löpglädjen som jag tror finns i oss alla. 2004 vann jag SM-guldet i Marathon och jag har sex gånger varit bland de åtta första i Stockholm Marathon. Mitt personliga rekord är 2.38.15 från Berlin Marathon 1999. Jag har tillhört landslaget och tävlat i både EM och Finnkampen.   


Min vision

Min vision är att får fler människor att upptäcka glädjen med fysisk aktivitet.

Min affärsidé

Löp & Hälsocoaching Gladan erbjuder motionsträning på företag till anställda samt effektiv gruppträning och löpteknik till såväl elitlöpare som motionärer.

Böcker

Jag har författat två böcker. Löparäventyret - på småväger genom Europa skrevs som en dagbok när jag sprang hem till Sverige från ett träningsläger i Portugal. Min vän Rune Larsson måttade med tummen på en Europakarta och sa “Här springer vi”. Det blev 71 dagar, 379 mil genom 8 länder.